Kemi

Tabel

18. november 2011 af Imprafir (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en tabel, hvor jeg skal udfylde en række m, M og n betegnelser. 

Reaktionen ser således ud: Fe2O3(s) + H2(g) => Fe(s) + H2O

Jeg ved at m(masse i g) for Fe2O3 = 309g og at M = 159,688 g/mol og at stofmængden er 1,9350 mol.

Men hvordan finder jeg massen af de andre stoffer, når jeg kender Fe2O3's masse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2011 af exutu (Slettet)

Altså du går ud fra at Fe2O3 er den begrænsende faktor.

så siger du:

nFe2O3=nH2=nFe=nH2O og du udregner molarmassen (/ slår den op) og så er det ellers bare om at regne massen ud fra m=n*M

 


Svar #2
18. november 2011 af Imprafir (Slettet)

Ok, tak for svaret.


Skriv et svar til: Tabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.