Matematik

2 gradsligninger

19. november 2011 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Brug for lidt hjælp til det ubekendte :-)

1) For hvilke tal c, har -2x2-24x + c = 0 ingen løsninger? 

- når diskriminanten er negativ? men hvordan finder jeg frem til c?

2) Bestem b, så 4x+ bx + 9 = 0 har netop én løsning. Bestem løsningen.

- når diskriminanten er 0? men hvordan finder jeg frem til b?

3) For hvilke tal a, har ax2 + 3x - 6 = 0 2 løsninger?

- altså når diskrimininaten er positiv? men hvordan finder jeg frem til a?

Løs derefter ligningen for hhv. a = 3, a = 0, a = -3/8 og a = -3. 

 

MANGE TAK PÅ FORHÅND. 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2011 af mette48 (Slettet)

d=b2+4ac<0   indsæt de kendte værdier og løs uligheden


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. november 2011 af mette48 (Slettet)

b og c løses som a hvor d=0 og d>0 indsæt de kendte værdier og isoler


Svar #3
19. november 2011 af Ukenddt (Slettet)

kan jeg få et eksempel på den første?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2011 af mette48 (Slettet)

-2x2-24x + c = 0

hvad er a og hvad er b?

 


Skriv et svar til: 2 gradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.