Matematik

Hvad "binder" mest?

20. november 2011 af Dick Hansen (Slettet)

f(1)=-x^3+3x^2-4
Bliver ovennævnte egentlig -1+3^2-4 = 4
Eller bliver det -1+3-4 = -2?
Altså, er 3x^2   3*(1)^2 eller er der 3^2 når x=1? Altså når x=1, er 3x^2 lig med 3 eller 9? 
På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af mette48 (Slettet)

f(1)=-x^3+3x^2-4 =

-13+3*12-4 =

-1+3-4=

-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2011 af SuneChr

f(1) = - 2

Koefficienten må ikke opløftes med eksponenten. Koefficienten står som en faktor foran potensen.


Skriv et svar til: Hvad "binder" mest?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.