Fysik

Skråt kast MED luftmodstand

20. november 2011 af MieKristensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg sidder med en opgave omkring det skrå kast med luftmodstand og er i gang med at udlede stedfunktionen i det tilfælde hvor luftmodstanden er proportional med hastigheden. Jeg har regnet nogen differentialligninger og kommet frem til følgende løsninger

vx=C1*e^(-(k/m)*x)

Vy=C2*e^(-(k/m)*x) - (m*g)/k

Jeg skal nu vha. randbetingelserne bestemme konstanterne c1 og c2. Randbetingelserne er:

Genstanden befinder sig i tiden t=0 i punktet (0,0) og hastighedvektoren til samme tidspunkt danner vinklen a med x-aksen.

x(0)=y(0)=0

Vx(0)=V0*c0s(a), Vy(0)=V0*sin(a)

 

Håber nogen kan hjælpe :D

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af peter lind

Hvis du sætter ind i den første får du vx(0) = c1e-k*0/m. Prøv selv med den anden. Der skal iøvrigt x på højre side erstattes med y


Skriv et svar til: Skråt kast MED luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.