Matematik

ligninger en der har lyst til at hjælpe :-)

20. november 2011 af Dudenhtx (Slettet) - Niveau: A-niveau

  5  
  2   = 5
9-x    17

Nogen som kan hjæpe? :-b  


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. november 2011 af nielsenHTX

da dine brøkstreger er lige lange på venstre side er det svært at løse.

mener du:

2,5 / (9-x) eller

5/ (2/(9-x))

?

 


Svar #2
20. november 2011 af Dudenhtx (Slettet)

#1


da dine brøkstreger er lige lange på venstre side er det svært at løse.

mener du:

2,5 / (9-x) eller

5/ (2/(9-x))

?

 5 
  2    = 5
9-x    17

Sådan der ser den ud i min opgave :b


Brugbart svar (2)

Svar #3
20. november 2011 af Lazhamza (Slettet)

så er det bare om, at bruge den første ligning han har givet dig. Idet 5/2 er 2,5 .

 

2,5 / (9-x) = 5/17

Det nemeste måde ville være, hvis du forstørrer den højre side med 2.

 

så det bliver 5 / 2(9-x) = 5 / 17
 

eller du kan kryds gange brøkerne.
 

2,5 . 17 =  5(9-x)


Svar #4
20. november 2011 af Dudenhtx (Slettet)

#3


så er det bare om, at bruge den første ligning han har givet dig. Idet 5/2 er 2,5 .

 

2,5 / (9-x) = 5/17

Det nemeste måde ville være, hvis du forstørrer den højre side med 2.

 

så det bliver 5 / 2(9-x) = 5 / 17
 

eller du kan kryds gange brøkerne.
 

2,5 . 17 =  5(9-x)*

42,5=45-5x


 


Svar #5
20. november 2011 af Dudenhtx (Slettet)

Kan man gøre det som jeg skrev under din? :)


Brugbart svar (2)

Svar #6
20. november 2011 af Lazhamza (Slettet)

Det er, som du skal gøre det. Så det bare om at isolere x ;)

 


Brugbart svar (2)

Svar #7
20. november 2011 af NejTilSvampe

Jeg går ud fra du mener:

og ikke 

Det er ikke det samme!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

når du deler en brøk med et tal, er det ækvivalent med at gange tallet i nævneren.

gang med 17*2*(9-x) på begge sider


Svar #8
20. november 2011 af Dudenhtx (Slettet)

#7


Jeg går ud fra du mener:

 

 

og ikke 

 

 

Det er ikke det samme!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

når du deler en brøk med et tal, er det ækvivalent med at gange tallet i nævneren.

 

 

gang med 17*2*(9-x) på begge sider

 


Nemlig det er sådan jeg mener, at den skal stå :-)


Skriv et svar til: ligninger en der har lyst til at hjælpe :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.