Matematik

Analyse

20. november 2011 af Broderblid (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal bruge hjælp til at løse følgende opgave, som er vedlagt som billedfil.

 

Alex

Vedhæftet fil: analyse aflevering.bmp

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2011 af peter lind

Du kan ved induktion vise at q0 +q1+  ... qn = (qn+1-1)/(q-1)


Svar #2
22. november 2011 af Broderblid (Slettet)

Jeg skal bruge en del grundigere forklaring, og det er alle delopgaver jeg ikke kan løse.

 

Alex


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2011 af peter lind

Hvis du sætter q=½ i formlen ovenfor får du  (½n+1-1)/(½-1) = 2(1-½n+1)

Vis ved induktion at 1/(k+1)! ≤1/2k


Skriv et svar til: Analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.