Matematik

Løsning af ligning

20. november 2011 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Undersøg uden hjælpemidler om x = 11 er løsning til ligningen: √(x-2)=3

Hvilke omformningsregler anvender man ved kvadratrod?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af Anxyous (Slettet)

Du skal bare tjekke, om resultatet passer, ved at indsætte x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

Indsæt x = 11 i ligningen, så

√(11-2) = √9 = 3 .

x = 11 er altså en løsning til ligningen.


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.