Matematik

ligning

20. november 2011 af qwe852 (Slettet)

(5/2)·log3(x) = 10, eller



nogen der kan fortælle mig, hvordan man kommer frem til 10 * 2/5 bør det ikke være 10 * 5/2

 log3(x) = 10·2/5 = 4 , og dermed


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, man skal jo dividere på hver side med (5/2) . Og det er vist en fortsættelse af en tidligere tråd.

Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2011 af peter lind

du ganger med 2/5 på begge sider af lighedstegent. På venstre side får du så (2/5)*(5/2) = 1 (logaritmefunktion udeladt for overskuelighed)


Svar #3
20. november 2011 af qwe852 (Slettet)

tak

nu forstår jeg det hele


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.