Matematik

To mulige værdier af t / integralregning (HJÆLP!)

21. november 2011 af jorunndebess (Slettet)

Spørgsmålet lyder sådan: 

Grafen for funktionen givet ved f(x) = 3x^2 + 1 afgrænser sammen med x-aksen og linjerne med ligningerne x=1 og x=t et område, der har arealet 66. Find de to mulige værdier af t. 

Det ville være dejligt hvis nogen kan hjælpe :O)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2011 af mathon

 

                                   1t (3x2 + 1)dx = 66  og t > 1

                                   t1 (3x2 + 1)dx = 66  og t < 1

 

TI-89 løsning

            Define f(x) = 3x^2 + 1

                  solve(∫f(x),x,1,t)=66,t) | t>1

                  solve(∫f(x),x,t,1)=66,t) | t<1


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2011 af peter lind

Løs ligningen |∫1tf(x)dx| = 66


Skriv et svar til: To mulige værdier af t / integralregning (HJÆLP!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.