Matematik

ligning

21. november 2011 af boogieboy (Slettet)

hvordan udregner jeg en ligning med brøker?

x - 100/x = 0 ?? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2011 af AskTheAfghan

x - 100/x = 0   ⇔   x = 100/x  ⇔   x2 = 100


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2011 af ANK94 (Slettet)


Svar #3
21. november 2011 af boogieboy (Slettet)

forstår jeg ikke lige. skriv lige hvad du gør, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2011 af mette48 (Slettet)

lægger 100/x til på begge sider

ganger med x


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2011 af mathon

                         x - 100/x = 0        x ≠ 0                                gang med x på begge sider

                         x2 - 100 = 0

                         x2 - 102 = 0

                         (x+10)·(x-10) = 0

                        

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2011 af SuneChr

# 1      Dobbeltimplikation må ikke bruges i utide. Såfremt x ≠ 0, er ligningen 0, hvis tælleren er 0. Det er den kun for x = 100. Ved at indsætte  x = - 10 eller x = 10 opfyldes ligningen jo ikke.

Jeg ved jo selvfølgelig ikke, hvorfor ligningen er skrevet tvetydigt.

Ovenstående forudsætter, tælleren hedder (x - 100)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november 2011 af Jeppenielsen (Slettet)

x=-10 V x=10

(nulregel til mathon's)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.