Matematik

2 gradsligning

22. november 2011 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Find diskriminanten

ax2+3x-6=0

der skal være 2 løsninger, altså er diskrimanten positiv. 

Men hvordan finder jeg a? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2011 af mathon

 

          ax2 + 3x + (-6) = 0

                       d = b2 - 4ac = 32 - 4·a·(-6) > 0

                       9 + 24·a > 0   som du løser


Svar #2
22. november 2011 af Ukenddt (Slettet)

så det kan godt passe, at a giver -0,375? men så er det jo negativt, og kan ikke give 2 resultater? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2011 af mathon

det var d, som skulle være positiv

a kan godt være negativ

                                                  9 + 24·a > 0

                                                  3 + 8·a > 0

                                                  8a > -3

                                                  a > - (3/8) = -0,375
 

når a > - (3/8), har ax2 + 3x - 6 = 0  to (reelle) løsninger


Svar #4
22. november 2011 af Ukenddt (Slettet)

Jeg forstår det desværre ikke helt.. angående det med 2 løsninger?


Skriv et svar til: 2 gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.