Matematik

Formeler i andensgradligninger

22. november 2011 af JTPUK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

ax^2+bx+c 

er der nogen der kan give mig formelerne på udregningerne af a,b og c?

 

:)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2011 af mette48 (Slettet)

a(x-r1)(x-r2)=0        hvor r1 og r2 er rødderne i ligningen     ganger ud

ax2-a(r1+r2)x+a*r1*r2=0

a frit valg

b=-a(r1+r2)

c=a*r1*r2


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2011 af mette48 (Slettet)

Var det i virkeligheden løsningsformelen til beregning af x i andengradsligningen du mente?

ax2+bx+c=0

x=[-b±√(b2-4ac)] / 2a

d=b2-4ac


Svar #3
22. november 2011 af JTPUK (Slettet)

det var dit første svar jeg var ude efter. Tak :)


Svar #4
22. november 2011 af JTPUK (Slettet)

hvad mener du mon med: a frit valg??


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. november 2011 af mette48 (Slettet)

du kan selv vælge værdien af a uden at kende rødderne.

a er helt uafhøngig af de andre ting


Skriv et svar til: Formeler i andensgradligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.