Matematik

Trigonometri uden hjælpemidler

22. november 2011 af laur1067 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Okay... Ved godt det her måske er et lidt "løst" spørgsmål, men har virkeligt brug for hjælp! Jeg skal lave en opgave uden hjælpemidler, hvor man skal beregne katetens på den ene og hypotenusen længde på den anden stumpvinklede trekant. Nogen der kort kan forklare hvad jeg skal gøre, eller har et godt tip? På forhånd tak! :D

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2011 af mette48 (Slettet)

Det er kun i en retvinklet trekant man kalder siderne kateder og hypotenuse.

Hvis du nu gav os hele opgaven, var det måske muligt at hjælpe dig.


Svar #2
22. november 2011 af laur1067 (Slettet)

Okay, det er mig der har vrøvlet lidt  og læst forkert :)

 

Opgaven lyder på, at der er to ensvinklede trekanter.

Trekant 1:

AB=7

BC=4

CA=ukendt

 

Trekant 2:

BC=6

De to andre sider er ukendte

 

man skal så beregne AB på trekant 2.

 

Håber det var forståeligt nok, og at der er nogen der kan hjælpe med hvordan man regner det ud :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Beregn skalaforholdet ud fra de to ensliggende sider, hvis længder er kendt i begge trekanter. Benyt så, at i ensvinklede trekanter er forholdet mellem ensliggende siders længder konstant.


Skriv et svar til: Trigonometri uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.