Matematik

2. ordensdifferentialligning

23. november 2011 af Korkproppen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har den almene løsning til 1. ordensdiff. ligninger med to reelle løsninger:

y(t) = A*er1*t + B * er2*t               hvor A og B er konstanter.

Jeg har fået en 2. ordensdiff ligning hvor jeg har fundet 2 rødder r1=2 og r2= -8

Jeg sætter ind i ligningen:

y(t) = A*e^2*t + B * e^-8*t

Jeg skal nu differentiere denne, og det er her jeg tror jeg har problemer. Er den differentieret rigtigt?

y'(t) = 2A*e2*t -8B*e-8*t ?

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2011 af peter lind

Det er rigtig såfremt du mener y(t) = A*e2t + B*e-8t og ikke y(t) = A*e2*t + B*e-8*t, som det du skriver faktisk betyder


Svar #2
23. november 2011 af Korkproppen (Slettet)

y(t) = A*e2t + B*e-8t --> y'(t) = 2A*e2*t -8B*e-8*t

Sådan.

Ja, det er det der copy past halløj der går galt. Mange tak for dit svar.


Skriv et svar til: 2. ordensdifferentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.