Matematik

Hjælp til eksamens opgave!

23. november 2011 af kimolejensenhansen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået denne opgave, som jeg skal kunne løse.. men jeg må sige, at være på barbund. Håber nogle kan hjælpe.

 

En funktion er givet ved f(x)=x5 – 3x3 – 4


a) Bestem monotoniforhold for f


b) Bestem ligningen for tangenten til grafen for f i røringspunktet Q(1;f(1)).


c) En anden tangent til grafen for f har ligningen y=-4x – 6

Bestem denne tangents røringspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Monotoniforholdene undersøges ved at løse ligningen f'(x) = 0 , dvs.

5x4 - 9x2 = 0 ⇒ x2·(5x2 - 9) = 0

b) Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0) .

Her benyttes x0 = 1 .

c) Den anden tangent har hældningskoefficienten -4 , og man bestemmer x-koordinaten til denne tangents røringspunkt ved at løse ligningen f'(x0) = -4 .

 


Skriv et svar til: Hjælp til eksamens opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.