Fysik

Haster opgave 3.4 side. 262 i fysik ab bogen 2

23. november 2011 af nadja4 (Slettet) - Niveau: B-niveau


Hej jeg har brug for hjælp til opgave 3.4 i fysik som lyder:
23892U henfalder til 23490Th under udsendelse af en α-partikel. vi antager, at 23892U-kernen er i hvile. hastigheden af den udsendte α-partikel er 1,4*107m/s.
a) Beregn hastigheden af 23490Th-kernen?

Benyttes impulsbesvarelse, men jeg få det ikke til at hænge sammen
Jeg ved at massen for uran er 238u= 1,4337*1029kg, masse for alfa= 4unit= 2,40964*1027kg og tilsidst massen af Th-kerne = 234 u= 1,409*1029kg, men når jeg sætter det ind for jeg noget stort i impulsbesvarelse får jeg:

solve(1,4337*10^29 kg*0 m/s*1,40963*10^29*v=2,4096*10^27 kg*1,42*10^7,v)=v=251495m/s


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2011 af peter lind

Jeg har ikke regnet efter; men det ser rimeligt ud. Det er altså meget store energier og hastigheder det drejer sig om. og resultatet er ca. alfa partiklens hastighed / 50, hvilket ser meget sandsynligt ud.


Skriv et svar til: Haster opgave 3.4 side. 262 i fysik ab bogen 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.