Matematik

potens

23. november 2011 af 12hus (Slettet) - Niveau: B-niveau

GRAFEN FOR EN potensfunktion GÅR GENNEM PUNKTET 11,199.

NÅR Y VÆRDIErne VOSKER MED 2% NÅR X VÆRDIErne  VOKSER MED 10 %

BESTTEM A

 

kan ikk komme til løsning, er der en bestem formel


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2011 af AskTheAfghan

f(x) = b·xa

f(11) = b·11a = 199

f(11 + (11·10%)) = b·(11 + (11·10%))a = 199 + (199·20%)      dvs      f(12.1) = b·(12.1)a = 202.98

2 punkter kender du nu:   (11 ; 199) og (12.1 ; 202.98)

Det bliver så 2 ligninger med 2 ubekendte ;

      b·(11)a = 199

      b·(12.1)a = 202.98


Svar #2
23. november 2011 af 12hus (Slettet)

er det ikke andet måde..

 

 


Svar #3
24. november 2011 af 12hus (Slettet)

=?

 


Skriv et svar til: potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.