Matematik

Givet funktionen ..

24. november 2011 af KLWG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Givet er funktionen f(x)=ax^2+bx+x

a) løs f(x)=0 (kan jeg godt) - fundne løsning kaldes x1

b) bestem uden hjælpemidler f(x1) - hvad er det jeg skal???

c) opskriv de fundne resultater som en sætning om parabler - what???

på forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2011 af mette48 (Slettet)

Jeg tror det vil være en fordel, hvis du skriver hele den oprindelige opgavetekst. Du er jo selv i tvivl om, hvad den betyder.


Svar #2
24. november 2011 af KLWG (Slettet)

Det er hele opgaven! Det er derfor jeg ikke forstår det ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2011 af AskTheAfghan

#2

Hvad er så svaret til den første opgave, a?


Svar #4
24. november 2011 af KLWG (Slettet)

Har fået x=-(ax^2+bx) ...


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2011 af mette48 (Slettet)

f(x)=ax^2+bx+x=0

når løsningen til ovenstående kaldes x1 , er F(x1)=0

ax^2+bx+x=0

x(ax+(b+1))=0   brug 0 regelen

 


Svar #6
24. november 2011 af KLWG (Slettet)

hvor får du 1 fra? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man sætter x som fælles faktor uden for parentes, og man benytter, at x = 1·x .


Svar #8
24. november 2011 af KLWG (Slettet)

Hov har glemt at der i a) er f'(x)=0 der skal løses ... Altså skal f(x)=ax^2+bx+x differentieres men når jeg differentierer på min lommeregner bliver det lig 0? det forstår jeg ikke ...


Svar #9
24. november 2011 af KLWG (Slettet)

Okay differentieret bliver f'(x)=2ax+bx men ja ... jeg forstår det altså ikke helt :(


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvis forskriften er, som du skriver, f(x) = ax2 + bx + x , har man jo

f'(x) = 2ax + b + 1

og man kan så løse ligningen f'(x) = 0 .


Svar #11
24. november 2011 af KLWG (Slettet)

Kan det så passe at jeg får -(b+2ax+1)=x1?

Og sætter man så f(x1)=0

så -(b+2ax+1)=0 og hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du må gøre det klart for dig selv, om det er ligningen f(x) = 0 eller ligningen f'(x) = 0, du er ved at løse.


Svar #13
24. november 2011 af KLWG (Slettet)

først skal man løse f'(x)=0 for den givne funktion f(x)=ax^2+bx+x ... Det resultat man får der kalder man for f(x1) og det skal så løses lig med 0 ...


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Den beskrivelse giver ingen mening.

Man kan løse ligningen f'(x1) = 0 og så beregne f(x1) .


Svar #15
24. november 2011 af KLWG (Slettet)

taget direkte fra opgaven:

Givet funktionen f(x)=ax^2+bx+x  

a) Løs ligningen f'(x)=0 . Den fundne løsning kaldes x1
b) Bestem uden hjælpemidler f(x1)
c) Opskriv de fundne resultater som en sætning om parabler.


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

a) og b) er så, som jeg beskrev det i #14.

f'(x1) = 0 ⇒ 2ax1 + b + 1 = 0 ⇒ x1 = -(b+1)/(2a)

Beregn nu selv f(x1) . Du ved, at det er topppunktets y-koordinat.

Er du i øvrigt sikker på, at det ikke drejer sig om funktionen f(x) = ax2 + bx + c   ?


Svar #17
24. november 2011 af KLWG (Slettet)

Ja jeg er sikker på det er f(x)=ax2+bx+x ...

men hvorfor skriver du f'(x1)=0 når det f'(x)=0 jeg skal løse og derefter f(x1)?


Brugbart svar (0)

Svar #18
24. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#17

Der står i opgaven, at den fundne løsning til ligningen f'(x) kaldes x1. Man løser med andre ord ligningen f'(x1) = 0 , og man skal så beregne f(x1) .


Svar #19
24. november 2011 af KLWG (Slettet)

Nå ja selvfølgelig!

Men når man så løser f(x1) skal man så faktorisere og bruge nul-reglen?


Brugbart svar (0)

Svar #20
24. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#19

Nej. Ligningen f'(x1) er en simpel lineær ligning, og den er løst for dig i #16 .

Man skal så beregne f(x1) . Der er ikke noget at løse der.


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.