Matematik

opgave 5003

24. november 2011 af katrinesh (Slettet)

Hej har behov for hjælp til denne opgave:

På figuren nedenfor ses en trekant ABC samt projektionen A1B1C1 af trekanten på xy-planen. Endvidere ses fodpunktet D for hjden fra B i trekant ABC samt projektionen D1 af D på xy-planen

a) Bestem projektionen af vektor AB på vektor AC

b) Bestem koordinatsættet til D

c) Undersg, om B1D1 er højde i trekant A1B1C1

På forhånd tak for hjælpen!


Svar #1
24. november 2011 af katrinesh (Slettet)

er der ikke en der vil hjælpe, har siddet med den i rigtig lang tid nu... :(


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Projektionen af vektor a på vektor b er vektoren

ab = (ab/|b|) b/|b|

b) Koordinatsættet til punket D er da bestemt ved

OD = OA + AD = OA + ABAC ,

hvor ABAC er vektorprojektionen fundet i spm a) .


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2012 af guzbak

Hvordan laves c?

A(3,1,5)
B(1,3,7)
C(4,6,4)

og

A1(3,1,0)
B1(1,3,0)
C1(4,6,0)

D er ukendt (er usikker på hvordan man finder den)

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Punktet D bestemmes ved fremgangsmåden i #2.

Undersøg, om vektoren B1D1 er vinkelret på vektoren A1C1 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2012 af guzbak

men er det så projektionen af A1B1 på A1C1 du skal have?

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2012 af guzbak

det passer nemlig ikke, hvis jeg bare bruger OA vektor

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis man har fundet punktet D, projicerer man dette punkt ned i xy-planen og finder punktet D1, som beskrevet i opgaven. Dernæst undersøger man, om B1D1 er vinkelret på A1C1.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2012 af guzbak

I forrige opgave har du jo projektionen, og adderer det med OA, for at finde koordinatsættet. Jeg kan ikke få det rigtige D1 koordinatsæt.

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2012 af guzbak

nååååår.. prøver lige

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man finder koordinatsættet for D1 ved i koordinatsættet for D at sætte z-koordinaten til 0.


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. januar 2012 af guzbak

men kan du godt gøre det, uden nogen videre argumentation som sådan?

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: opgave 5003

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.