Fysik

Er dette det samme ?

24. november 2011 af pavilio (Slettet)

Er følgende to udsagn ens.

1)   delta t / ( kvadratroden( 1 - (v2/c2) )

2)   delta t * ( kvadratroden( 1 - (v2/c2) )


// tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Nej.


Svar #2
24. november 2011 af pavilio (Slettet)

# 1 - bare iorden tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2011 af SuneChr

# 0 viser ikke to udsagn men kun ét:        Δt / √(1 - (v2/c2))  =  Δt · √(1 - (v2/c2))

 Udsagnet er øjensynlig kun sandt, for v = 0.


Svar #4
24. november 2011 af pavilio (Slettet)

#3 Det forstår jeg ikke , hvorfor siger #1 det ikke er korrekt så ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2011 af Lurch (Slettet)

Generelt er det ikke korrekt. At det gælder for v=0 er bare "held".

Det du spørger om er i princippet om

x/a er det samme som x*a, hvor a er et vilkårligt tal. At gange et tal med et andet er jo aldrig (næsten) det samme som at dividere de to tal. Der er rimelig stor forskel på eks. 

x/2 og x*2


Svar #6
24. november 2011 af pavilio (Slettet)

# du har fat i noget (: tak fatter det 10x bedre nu ..


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2011 af Capion1

# 0  Om et udsagn skal det entydigt kunne afgøres, om det er sandt eller falsk.

1) og 2) er ikke udsagn hver for sig, men sammenligningen af 1) og 2) er et udsagn. Nu spørges der om en identitet, og det er rigtigt, at udsagnet kun er sandt for v = 0 og falsk for   ∀v ∈ R \ { 0 } .

# 5 er ikke præcis nok, og "held" og (næsten) er ubehjælpsom matematisk sprogbrug i denne sammenhæng.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2011 af Lurch (Slettet)

#7 den matematiske formulering blev givet i #3. Min formulering var ment som et pædagogisk tiltag, ikke matematisk. Når folk har svært ved at forstå matematiske koncepter, kan det være frugtbart at give konkrete eksempler om hverdags ting. Hvis folk ikke forstår matematikken hjælper det jo ikke at give en forklaring der er mere matematisk end spørgsmålet :)

 


Skriv et svar til: Er dette det samme ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.