Matematik

Vedrørende tangent ligning

25. november 2011 af CamillaCKL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med en opgave hvor jeg har en tangentligning og jeg skal finde røringspunktet til denne.

Hjælp - tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du må så også have en funktionsforskrift for den funktion, hvis graf tangenten skal røre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2011 af HaettemaageN (Slettet)

Tror umiddelbart, at vi behøver lidt flere oplysninger for at kunne hjælpe. Fx

- Hvad er tangentligningen ?
- Hvilket røringspunkt skal du finde?

Med det du har givet nu, kan jeg ikke være behælpelig.


Svar #3
25. november 2011 af CamillaCKL (Slettet)

Ja jeg har en funktionsforskrift.

Tangentligningen: y=-4x-2

røringspunktet for tangeten med ovenstående ligning

funktion forskriften er f(x)=x^5-3x^3-4


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. november 2011 af HaettemaageN (Slettet)

Løs dem som to ligninger med to ubekendte.


Brugbart svar (2)

Svar #5
25. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Røringspunktets x-koordinat findes så ved at løse ligningen f'(x0) = -4 , idet vi søger et punkt på grafen for
f(x), hvor tangenten har den angivne hældningskoefficient.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2011 af HaettemaageN (Slettet)

#5

Den metode er nok noget nemmere i den her situation.


Svar #7
25. november 2011 af CamillaCKL (Slettet)

Tusinde tak begge to! Jeg tror jeg har fat i det nu.


Brugbart svar (3)

Svar #8
25. november 2011 af AskTheAfghan

Tangentligningen: y = -4x - 2      ,  husk at y = ax + b    , hvor a = f'(x)    så, ved du nu, at f'(x) = -4 . Start med at differenciere funktionen, f(x) = x5 - 3x3-4   . Derefter skal det være lig med -4, hvor ligningen i x skal løses. Så sætter du den kendte x værdi ind i funktionen, f(x) for at finde y-værdien. (x ; f(x)) = (x ; y).


Skriv et svar til: Vedrørende tangent ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.