Fysik

formler - forvirring

25. november 2011 af Linneaa (Slettet)

Ved 2 elementer i parallelforbindelse, er spændingen over komponenterne: U1=U2=U3 . Hvad menes der over komponenterne? Er det, det samme som gennem komponenterne? Er dette en formel for polspænding eller hvilespænding? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2011 af peter lind

Er der ikke en tegning i opgaven, hvor man kan se det ?


Svar #2
25. november 2011 af Linneaa (Slettet)

Nej, det står i min bog, der hedder Fysik/Kemi Gyldendals sm opslagsværker. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Spændingen over en komponent er spændingsforskellen mellem den ene side af komponenten og den anden side. I paralleforbindelse har de parallelforbindne komponenter jo fælles spænding på den ene side, og en anden fælles spænding på den anden side.


Svar #4
25. november 2011 af Linneaa (Slettet)

hvordan kan den være det samme på den ene side, og en anden på den anden side, når ligningen er: U1=U2=U3


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den udtrykker jo netop, at spændingsforskellen er den samme for de tre komponenter.


Svar #6
25. november 2011 af Linneaa (Slettet)

Okay, mange tak!


Skriv et svar til: formler - forvirring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.