Matematik

Hvor mange år går der, inden beløbet på kontoen er fordoblet?

26. november 2011 af GfxJG (Slettet)

Jeg kan simplelthen ikke finde den formel jeg skal bruge for det her. Spørgsmålet lyder på:

En person indsætter 10.000 kroner på en konto med en fast årlig rente på 2,5%. Hvor mange år går der inden beløbet på kontoen er fordoblet?

Skal bare bruge formlen og evt en forklaring, tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2011 af mathon

                          
                                2 = 1·1,025n

                                           ln(2) = ln(1,025)·n

                                n = ln(2) / ln(1,025) = log(2) / log(1,025)


Svar #2
26. november 2011 af GfxJG (Slettet)

Forstod ikke som sådan den der ligning, men fandt det i min matematik bog :) Tak for hjælpen alligevel :)


Skriv et svar til: Hvor mange år går der, inden beløbet på kontoen er fordoblet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.