Matematik

2 ligninger - med 2 ubekendte

26. november 2011 af J0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Venner!! :-D 

Jeg sidder med noget differential regning, hvor jeg skal isolere a i en ligning. Jeg er 2'ger, og har desværre glemt alt om pensum, sidste år. Herunder at isolere ligninger med 2 ubekendte.. Er der nogle der kan hjælpe mig??  Jeg skal ha' isoleret a .. 

 

3√a*1 = 2*1+a

^det hedder 3 gange kvadratroden af a*1

På forhånd tak! :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2011 af peter lind

Der er så vidt jeg kan se kun en ubekendt. Sæt x = kvrod(a) og dermed x2 = a. Du har nu en andengradsligning i x.


Skriv et svar til: 2 ligninger - med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.