Matematik

Matematik

26. november 2011 af louiseenggaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når Hermann kører med city-bilen koster det 100 kr. at kører 7 km. Det er 50 kr dyrere at køre 10 km. end at køre 5 km.

Find forskiften for den linære sammenhæng y = ax+b, hvor x er antal kørte km, y pris i kr, a km-takst og b startsgebyr.

 

Nogle som kan hjælpe med dette hvordan skal den udregnes??


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2011 af mette48 (Slettet)

x er antal km og y er prisen

y=ax+b                                         a er den kørte strækning og b startgebyret

indsæt (7,100) 0g (10, 100+50)

i Y=ax+b og løs de to ligninger med to ubekendte der fremkommer


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2011 af villevasse (Slettet)

x= km y=prisen

a=ΔY/ΔX derfor a= 50/(10-5)

så har vi a

dernæst indsættes (7,100) og a(som vi lige har fundet) i formlen y=ax+b og b kan findes.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2011 af villevasse (Slettet)

#1


x er antal km og y er prisen

y=ax+b                                         a er den kørte strækning og b startgebyret

indsæt (7,100) 0g (10, 100+50)

i Y=ax+b og løs de to ligninger med to ubekendte der fremkommer

 

kan ikke sige (10, 100+50), da stigningen på 50kr sker fra 5km - 10km og ikke fra 7km-10km.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.