Matematik

Benyt modellen til at bestemme, hvor stort befolkningstallet i Gedser var, da det var størst, og hvornår befolkningstallet i Gedser bliver 200.H

26. november 2011 af camilla192 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg sidder i lidt af problem i min matematik afleveringen. Jeg har siddet og kigget på andre der har haft samme problem med samme opgave men jeg har ikke rigtig kunne forstå hvad det var man skulle.

Spørgsmålet lyder sådan:

I en model antages det, at befolkningstallet kan beskrives ved funktionen
f (x) = −0,164x2 +18,9x + 710,

hvor f (x) er befolkningstallet til tiden x (antal år efter 1900).

a) Benyt modellen til at bestemme, hvor stort befolkningstallet i Gedser var, da det var
størst, og hvornår befolkningstallet i Gedser bliver 200.

Jeg har regnet hvornår befolkningstallet i Gedser var størst sådan her:

f(x)=-0,164x^2+18,9x+710

d(-0,164x^2+18,9+710,x)

f´(x)=18,9-0,328*x

f´(x)=0

Solve(1809-0,328*x=0,x)

x=57,622

-0,164*57,622^2+18,9*57,622+710=1254,53

Hvornår befolkningstallet i Gedser bliver 200

Solve(-0,164x^2+18,9x*710=200,x)

x=,22,5656 og x=137,81

 

Jeg kan ikke komme længere for jeg kan ikke huske hvad jeg skal gøre??

Kan i sige om min udregning er rigtig det jeg har lavet indtil videre? og hvis jeg har gjort noget forkert om i så vil hjælpe mig med hvad jeg skal gøre?

Jeg siger tak for hjælpe på forhånd!

Vedhæftet fil: matematik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Fremgangsmσden er korrekt. De fundne x-værdier skal så omsættes til årstal, så du også viser, at du har forstået, hvad modellen angiver.

Det sidste spørgsmål indeholder ordet "bliver". Det vil sige, man skal finde en løsning, der svarer til et tidspunkt i fremtiden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2011 af AskTheAfghan

Dine udregninger ser fine ud, men dine resultater skal laves om til årstal.

a) f '(x) = 0  ⇔  x = 57.622    (dvs. ca 1958)

    f(57.622) = 1254.53 personer.

b) f(x) | 0 < x = 200 ⇔  x = 137.81       dvs.   1900 + 137.81 = 2037.81 ≈ 2038


Svar #3
26. november 2011 af camilla192 (Slettet)

hvis man kigger på grafen, så kan de ikke passe at den skal 2038? eller er det bare mig?


Svar #4
26. november 2011 af camilla192 (Slettet)

jo det er mig der har set forkert :)


Svar #5
26. november 2011 af camilla192 (Slettet)

tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Benyt modellen til at bestemme, hvor stort befolkningstallet i Gedser var, da det var størst, og hvornår befolkningstallet i Gedser bliver 200.H

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.