Matematik

Hjælp til opgave

28. november 2011 af Jens19 (Slettet)

Hej har brug for hjælp til følgende opgave:

 

Dette står i opgaven

En person prøver at kaste en cricketbold over en kasseformet bygning, der er 15 m bred og 8 m høj. I et koordinatsystem med enheden 1 m på begge akser, slipper personens hånd bolden i punktet P(0,2). Den bane, bolden følger, er en del af grafen for funktionen:

f(x)=-0,02388x^2+0,8693x+2

Tværsnittet af bygningen er rektanglet bestemt af punkterne A(10,0), B(25,0), C(25,8) og D(10,8)

Den retning bolden har i starten, er bestemt ved vinklen a mellem vandret og tangenten til grafen for f i punktet p(0,2)

Bestem a

(a er den vinkel bolden bliver kastet i i punktet p(0,2))


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem hældningskoefficienten c for tangenten til grafen i punktet P(0,2). Den søgte vinkel a er da bestemt ved

tan(a) = c .


Svar #2
28. november 2011 af Jens19 (Slettet)

Forstår det ikke.. Kan du prøve at uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man bestemmer tangentens hældningskoefficient i punktet P(0,2) ved at beregne c = f'(0) . Sammenhængen mellem tangentens hældningskoefficient c og den vinkel a, som tangenten danner med vandret, er netop givet ved

tan(a) = c .

Har man derfor beregnet f'(0), kan man derved bestemme den vinkel a, som tangenten danner med vandret.


Svar #4
28. november 2011 af Jens19 (Slettet)

Nu har jeg udregnet f'(x)=0 til at være 18,2014

det vil sige tan(a)=18,2014 =>

a=tan^-1(18,2014)/2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt. Man ser jo umiddelbart

f'(0) = 0,8693


Svar #6
28. november 2011 af Jens19 (Slettet)

Har lige udregnet den på mit CAS værktøj og har fået resultatet til f'(0) = -2,1712 eller f'(0) = 38,5741.

Hvad er det så jeg gør herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er ikke korrekt. Man skal beregne f'(0). Du har i stedet fundet rødderne i ligningen f(x) = 0 .


Svar #8
28. november 2011 af Jens19 (Slettet)

okay mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. september 2017 af HTXMatA (Slettet)

Det der hjælper jo overhovedet ikke, det er den mest forvirende forklaring jeg nogensinde har hørt.


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.