Matematik

Matematik aflevering - vikingeskibe

28. november 2011 af Anne681k (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Når Havhingsted sejler, er den samlede vægt af skib, ballast, rigning, mandskab, proviant og udstyr 22 t.

En mand vejer (inklusive udstyr og proviant ca. 90 kg

Rigning (sejl og tovværk) vejer 1,6 t.

Hvor mange mand er med ombord, når ballasten vejer 7,8 t.?

 


Jeg forstår det virkelig ikke, håber nogle kan hjælpe, da det er en aflevering til i morgen! :-)

 

 

.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2011 af Moderatoren

Hvad har du prøvet at gøre indtil videre?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2011 af Annaflasko (Slettet)

sidder faktisk med den samme aflevering lige nu og jeg vil tro man bare skal sige 7800 kg (fordi 1 ton svare til 1000 kg) skal divideres med 90 kg (fordi det vejer mændene med udstyr) så det giver 86,67 mænd. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2011 af Moderatoren

Hvad så med de 1,6 ton rigning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2011 af Annaflasko (Slettet)

der skulle kun beregnes hvor mange mænd der var.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2011 af Annaflasko (Slettet)

nej hov tror jeg misforstod.. man skal jo regne med det når balasten er 7,8 ton


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2011 af Moderatoren

Ja, tror du har misforstået noget. Desuden kan man aldrig være 0,67 mand:) Og det er vist også lidt urealistisk, at der er 86 mænd på det skib når man ser på billedet?


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. november 2011 af Annaflasko (Slettet)

det skal give 48 for man skal ligge skibsvægt+rigningen + 7,8 t i balast og så skal det trækkes fra de 22 t det vejede i alt. så skal man gange det med 1000 for at få kilo så dividere med 90 kg så den hedder 4300/90 :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2012 af Pulivui (Slettet)

4300/90 = 47.7 

skal jeg runde op?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2012 af Moderatoren

Hvad regner du i? Altså 47.7 hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2012 af Pulivui (Slettet)

Jeg skal finde ud af hvor mange mænd der er på skibet, når det vejer 22 ton med alt på.

Skibets egenvægt er 8,3 ton

Rigning er 1,6 ton

Ballast er 7,8 ton 

Og én mand vejer 90 kg

Hvor mange mænd er der?


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2012 af Moderatoren

Dvs. at du har 47 mand og 0.7 mand. Jeg vil tro, at du skal runde op. Jeg har i hvert fald ikke set 0.7 mand før.)


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. september 2012 af Pulivui (Slettet)

Nej vel? Men tak, det prøver jeg :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. september 2012 af Moderatoren

Gør det:)

 

Anna skriver det også i #7


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. september 2012 af Pulivui (Slettet)

Nogen som kan hjælpe med opgave 3.1?


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. december 2012 af Nickyyy (Slettet)

22 – 7,8 – 8,3 – 1,6 = 4,3
4,3 · 1000 = 4300 kg
4300 ÷ 90 = 47 mænd


Skriv et svar til: Matematik aflevering - vikingeskibe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.