Matematik

Tangentens ligning

28. november 2011 af yJimm (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bestemt funktion f er bestemt ved f(x) = 1/4 * x3 - x2 - x + 4

Det skæringspunkt mellem grafen for f og førsteaksen, som har den mindste førstekoordinat, kaldes A.

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet A.

 

Nogen der ved, hvad man gør her?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du finder førstekoordinaten for skæringspunkterne ved at løse f(x) = 0 .

Benyt så tangentligningen

y = f'(xo)(x - xo) + f(xo)  ,

hvor xo er førstekoordinaten for røringspunktet mellem tangenten og grafen for f(x) .


Svar #2
28. november 2011 af yJimm (Slettet)

Tusind tak for hjælpen !


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.