Matematik

ligninger

30. november 2011 af matematikapollo (Slettet) - Niveau: 10. klasse

opg 1. 5x-5=3x-(-3)

 

opg 2. 3(x+2)=13,2+2x

 

opg 3. (2x+3)-(-x-1)=x+14

 

opg 4.

4x+1488

x+42           =12

(4x+1488, stå på en brøk streg)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2011 af PeterValberg

opgave 1

hæv parentesen (husk det er en minusparentes)
saml x'erne på den ene side og de "almindelige" tal på den anden
reducér og forkort så x står alene

Opgave 2

gang 3 ind i parentesen på begge led og hæv parentesen
saml x'erne på den ene side og de "almindelige" tal på den anden
reducér og forkort så x står alene

Opgave 3

Hæv parenteserne - husk det med minusparenteser
saml x'erne på den ene side og de "almindelige" tal på den anden
reducér og forkort så x står alene

Opgave 4

forlæng begge sider med (x+42)
saml x'erne på den ene side og de "almindelige" tal på den anden
reducér og forkort så x står alene

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2011 af mathon

opg 1.
                 5x - 5 = 3x - (-3)

                 5x - 5 = 3x + 3

                 2x = 8

                 x = 4

 

                


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2011 af PSfysik (Slettet)

Opg. 2

3(x+2)=13,2+2x

3x + 2*3 = 13,2 + 2x

3x -2x = 13,2 - 2*3

x = 13,2 - 6 = 7,2


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2011 af mathon

opg 4.

             (4x+1488) / (x+42) = 12              x ≠ -42

             4(x+372) / (x+42) = 12

             (x+372) / (x+42) = 3

             x + 372 = 3·(x+42)

             x + 372 = 3x + 126

             372 - 126 = 3x - x

             246 = 2x

             x = 123 

        


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.