Matematik

Find stamfunktion til funktion

30. november 2011 af Musiknørden (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal finde en stamfunktion til bla. "f(x)=9x-9e3x+9"

Men kan ikke huske helt hvordan man skriver det hele op med mellemregninger.

Er der nogle der evt. kunne hjælpe mig med denne, da det er den eneste som jeg mangler.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2011 af mathon

 

                   ∫(9x-9e3x+9)dx    =   ∫9xdx   -   9·∫e3xdx   +   ∫9dx

 

..........

           ∫axdx  =  (1/ln(a))·ax  + k


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2011 af Alfredjns (Slettet)

Sidder i samme situation som dig... Musiknørd...


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2011 af mathon

 

      F(x)      =       ∫(9x-9e3x+9)dx    =   ∫9xdx   -   9·∫e3xdx   +   ∫9dx =


                                                       1/(ln(9)) · 9x   -   3·e3x  +   9x   +   k

 


Skriv et svar til: Find stamfunktion til funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.