Fysik

Hjælp til mekanisk effekt motor formel

30. november 2011 af chri2240 (Slettet)

Hey håber at nogen kan hjælpe mig med denne formel:

P=(M*N)/9,55

P=mekanist effet (på en motor)

M=Moment(newtonmeter)

N=Omdregninger pr. min

det jeg ikke forstår er hvorfor man bruger 9,55 og har ikke kunne finde denne formel nogen steder på nettet

på forhånd tak

hilsen christian


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2011 af Lurch (Slettet)

Jeg kender ikke formlen, men de 9.55 er nok en omregningsfaktor af en art. Generelt er effekt givet ved

P = F*v

Her har du ikke en kraft F, men et kraftmoment F*r og ikke en hastighed v, men RPM. Jeg vil tro de 9.55 dukker ud af omregningen mellem de forskellige faktorer. Muligvis er formlen myntet på noget meget specifikt hvor man skal kende detaljerne


Svar #2
30. november 2011 af chri2240 (Slettet)

det er de samme tanker jeg har haft, håbede at nogen her inde ville kunne genkende den, og give en forklaring på det.

men tak for svaret :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. december 2011 af Lurch (Slettet)

Jeg så lige lyset :)

Forklaringen er som jeg skrev. og her er hvorfor:

P = F*v

Anvend nu at M=F*r og v =r*ω, hvor ω er vinkelhastigheden. Dette giver

P = M*ω

Omsætningen mellem ω og N(RPM) er præcis

N = ( ω*60s/min )/(2π/omg) = 9.55*ω


Svar #4
01. december 2011 af chri2240 (Slettet)

nååååår det var sådan det hænger sammen, så forstår jeg beder, tak for hjælpen :D

 


Skriv et svar til: Hjælp til mekanisk effekt motor formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.