Matematik

2. gradsligning

30. november 2011 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

4k2 -20k +9 = 0

nogen der vil kunne vise mig hvad jeg skal stille op med den? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2011 af Enhver (Slettet)

4k2 -20k +9 = 0

Benyt   x = (-b ± √d) / (2a)     hvor d = b2-4ac


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2011 af nielsenHTX


Svar #3
30. november 2011 af Onleene95 (Slettet)

Enhver vil du kunne prøve at sætte nogle tal ind, i den du skrev jeg skulle benytte?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2011 af nielsenHTX

#3

a=4 , b=-20 c=9


Svar #5
30. november 2011 af Onleene95 (Slettet)

Er d så = -20^2 - 4 * 4 * 9 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2011 af Enhver (Slettet)

4k2 -20k +9 = 0

Her er a = 4         b = -20         c = 9

Disse indsættes i formlen       d = (-20)2 - 4*4*9

d sættes ind ind i    x = (-b ± √d) / (2a)

Så  x = (20 + √((-20)2 - 4*4*9)) / (2*4)       eller          x = (20 - √((-20)2 - 4*4*9)) / (2*4)


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2011 af nielsenHTX

#5

ja hvis du har minusset med i anden


Svar #8
30. november 2011 af Onleene95 (Slettet)

I må undskylde at jeg er sp lost, men nu har jeg fundet ud af at x= 4.5. hvad stiller jeg så op nu?

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. november 2011 af nielsenHTX

#8

x=k så k=4,5  husk at regne den anden løsning også x = (20 - √((-20)2 - 4*4*9)) / (2*4)


Svar #10
30. november 2011 af Onleene95 (Slettet)

dvs. at jeg nu har en andengrads ligning der hedder x^2 - (2 * 4.5 3)x + 2 * 4.5 ????


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. november 2011 af nielsenHTX

# 10

nej ligningen 4k2 -20k +9 = 0 har løsningerne

k=4,5 eller k=½


Svar #12
30. november 2011 af Onleene95 (Slettet)

Hvordan får du den til også at være ½ ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. november 2011 af nielsenHTX

som beskrevet i #6 har ligningen løsningerne

x = (20 + √((-20)2 - 4*4*9)) / (2*4)= 9/2 (den fandt du også selv)    eller x = (20 - √((-20)2 - 4*4*9)) / (2*4) som er lig med en ½

 


Brugbart svar (0)

Svar #14
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Hvad mener du præcist med "en ½" ? Skriv i stedet løsningen på formen x = ... .

Man har

4k2 -20k +9 = (2k)2 - 2·5·(2k) + 9

                      = (2k)2 - 2·5·(2k) + 52 + 9 -52

                      = (2k - 5)2 -42 = 0 ⇒

                     (2k -5 +4)(2k -5 -4) = 0 ⇒

                     (2k - 9)(2k - 1) = 0 ⇒

                     (k - (9/2)) · (k - (1/2)) = 0


Skriv et svar til: 2. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.