Fysik

Hjælp med fysik opgave

30. november 2011 af miss13 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en opgave der lyder således: 

En person trækker eller forsøger at trække en kasse langs gulvet ved hjælp af en snor. Vinklen mellem snoren og gulvets plan er θ = 40 grader. Kassens masse er M = 13, 0kg og snorkraften er T = 94N. Den kinetiske friktionskoe?cient er K = 0, 40

A) Opskriv hvilke kræfter, der virker på kassen, både vinkelret på og langs bevægelsesretningen

B) Find den acceleration som kassen undergår?

 

Ved ikke helt hvor jeg skal starte... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2011 af peter lind

Du skal starte med at lave en tegning. Kassen er påvirket af 3 kræfter, Tyngdekraften, gnidningsmodstanden og trækket i snoren, som peger opad med en vinkel på 40º med vandret. Snorekraften skal du opløse i komposanter efter den vandrette og lodrette retning. Detr svarer til at du skal finde kraftens projektion på disse retninger.


Svar #2
30. november 2011 af miss13 (Slettet)

Den del har jeg gjort, mente faktisk mere den del med at finde accelerationen? 

 

Og #1 Skal jeg ikke have normalkraften med også? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2011 af peter lind

Normalkraften er tyngdekraften - snorekraftens komposant i lodret retning.

Kraften i vandret retning er snorekraftens projektion på den vandrette retning- gnidningskrafte. Det er denne kraft, der giver accelerationen i vandret retning. Du kan derfor bruge Newtons anden lov til at finde accelerationen.


Svar #4
30. november 2011 af miss13 (Slettet)

Okay,lad mig se om jeg er helt med: 

Dvs. jeg skal finde acc. ved at Fres/m? ( Det giver 7,23 - det virker bare ikke helt rigtigt?) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2011 af peter lind

Hvorfor ikke det?


Svar #6
30. november 2011 af miss13 (Slettet)

Det nok bare mig... Har bare lidt svært ved at forstå hvad vi så skulle bruge alle de andre oplysninger i opgaven til..

Anyways, mange tak for hjælpen 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2011 af peter lind

Hvilken andre oplysninger. Du skal bruge alle oplysninger, vinklen til projektion aaf snorektaften, gnidningskoefficienten til at beregne gnidningskraften


Svar #8
30. november 2011 af miss13 (Slettet)

Ej, okay, jeg er slet slet ikke med nu...

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. november 2011 af peter lind

Hvilken oplysninger bruger du ikke?

 


Svar #10
30. november 2011 af miss13 (Slettet)

Bruger ikke vinklen til projektion aaf snorektaften, gnidningskoefficienten til at beregne gnidningskraften.. Har kun brugt massen af kassen og Fres= 80 N til at regne a ud.. 

 


Svar #11
30. november 2011 af miss13 (Slettet)

Mon jeg skal finde de 2. komposanter i yretningen og x retningen? 

Noget med: -Mg+Ty+R=0 i yretningen 

i x retningen må den så hedde: Ty+Fg=0 (hvor Fg er friktionskraften) 


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. november 2011 af peter lind

Du skulle projektere snorekraften S = 94N ned på henholdsvis vandret og lodre retning. Det giver Sx = 94*cos(40º) og Sy = 94*sin(40º).  I vandret retning bliver kraften så Sx-Fg som ikke er 0. Det er denne kraft, der giver accelerationen. I lodret retning er normalkraften = tyngdekraften - Sy


Svar #13
30. november 2011 af miss13 (Slettet)

Og Fg er friktionskraften right? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. december 2011 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Hjælp med fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.