Matematik

Ligning.

01. december 2011 af sofiaelsberg (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Ligningen hedder:

183=205-(x/2)

Jeg har svært ved at løse det stykke hvor der står (x/2)

Indtil videre har jeg lavet:

0=-22-(x/2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gang ligningen med 2 og isoler x.

Hint: hvis det halve af x er lig med -22, hvad er så hele x ?


Svar #2
01. december 2011 af sofiaelsberg (Slettet)

Jamen man må da ikke bare fjerne en del af leddet?


Svar #3
01. december 2011 af sofiaelsberg (Slettet)

-44?


Svar #4
01. december 2011 af sofiaelsberg (Slettet)

Men x er er en alder jeg skal udregne, og alderen kan vel ikke være et minus tal? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2011 af nielsenHTX

183=205-(x/2)   trækker 205 fra på begge sider

-22=-x/2           ganger med 2

-44=-x          ganger med -1

44=x

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det var heller ikke korrekt, som du havde lavet det, at 205-183 = -22 ; det er jo lig med 22 .


Skriv et svar til: Ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.