Matematik

ligning som skal regnes som blækregning

01. december 2011 af farah97 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej

¨jeg har en ligning som skal regnes som blækregnings måde!

ligningen lyder sådan:

240=0,90x+60

 

HÅBER I KAN HJÆLPE!!!!

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. december 2011 af PeterValberg

240 = 0,90x + 60        det hele forlænges med 10
2400 = 9x + 600         træk 600 fra på begge sider
1800 = 9x                     forkort begge sider med 9
200 = x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
01. december 2011 af farah97 (Slettet)

og du er 100% sikker på det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. december 2011 af sGregersen (Slettet)

Ehm ja han er. Du kunne evt. vælge at regne efter, hvis du er i tvivl. Du er heldig, at han overhovedet gider hjælpe dig - det er ikke meningen, at studieportalen skal lave dine lektier, men hjælpe dig med dem.

 


Brugbart svar (2)

Svar #4
01. december 2011 af PeterValberg

jeps :-)

du kan eventuelt "gøre prøve"  ved at indsætte den fundne værdi i ligningen på x's plads

 240 = 0,90x + 60         x = 200 indsættes :-)
240 = 0,90·200 + 60
240 = 180 + 60
240 = 240

STEMMER, den fundne værdi for x (200) er korrekt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #5
01. december 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#2

#1's svar er korrekt, hvilket man kan tjekke, ved at sætte den fundne værdi ind på x's plads.

Du kan også løse ligningen ved at trække 60 fra på begge sider.

240 = 0,90x + 60

240 - 60 = 0,90x + 60 -60

180 = 0,90x

180/0,90 = x

200 = x


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. december 2011 af PeterValberg

#3 nogle gange kan det godt være den bedste hjælp at regne et stykke eller to HELT igennem
idet det på den måde måske betyder at spørgeren får "det", der kan bringe ham/hende videre...

Der er (efter min mening) forskel på at regne et par opgaver igennem med kommentarer
og det at regne HELE opgavesættet. 

Peter Valberg
Matematiklærer :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
01. december 2011 af farah97 (Slettet)

det var heller ikke det jeg ville havde ..... og det er ikke en lektie det er et eksempel.

for vigtigste ikkle hvordan man regner ligninger ud som blæk regnings måde!

og tak for svarene :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. december 2011 af PeterValberg

#7 Du er meget velkommen til at spørge en anden gang :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
01. december 2011 af farah97 (Slettet)

tak :) plejer ellers at være ret god til matematik ( 10-12 i karakter ) men ved ikke hvor det ikke helt gik så godt denne gang!


Brugbart svar (1)

Svar #10
01. december 2011 af PeterValberg

#9 sommetider (og især hvis det er sent, eller man har siddet med opgaver længe) så "stirrer man sig blind" på de simpleste ting og kan hverken regne det ene eller det andet, - men næste morgen (til morgenkaffen, hvor vi alle ynder at læse/lave matematik) kan man måske løse et problem på få minutter, som aftenen i forvejen tog ufattelig tid uden resultater, - det er i hvert tilfælde min personlige erfaring fra min studietid :-)

Sådan er det bare :-) trælst, men sandt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #11
02. december 2011 af mette48 (Slettet)

1) Komentarerne om hvad du gør, hører ikke til i en indskrift.

2) Hvis du vil have fuldt pointtal for opgaven skal du "gøre prøve" og gøre det rigtigt (ikke som  #4), husk at den skal skrives ind.

    Udregn hver side for sig, idet du indsætter resultatet i stedet for x

240=0,90x+60      for x=200

    venstre side: 240

   højre side: 0,90*200+60 = 180+60 = 240

Da venstre og højre side giver samme resultat ved indsættelse, stemmer prøven og x=200 er korrekt resultat

X-matematiklærer gennem 25 år


Skriv et svar til: ligning som skal regnes som blækregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.