Matematik

rumfang

05. december 2011 af khsfaugf (Slettet) - Niveau: 9. klasse

En lukket kasseformet container har disse mål ;

Længde 8 m              Bredde; 3 m                   Højde; 1, 7 m

Beregn containerens rumfang. Siger jeg så ikke bare: 1,7 * 8 * 3= 40,8 m    er det rigtig?

Beregn containerens samlede overflade-areal: hvordan gøres det? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Rumfanget er korrekt.

Benyt, at kassens overflade består af 6 rektangler, der er parvis kongruente. Lav en tegning.


Svar #2
05. december 2011 af khsfaugf (Slettet)

så vi siger 6 * arealet af en rektangel? 

areal af 1 rektangel =  8 * 3 = 24 m

areal af 6 rektangel = 6 * (8*3) = 144? 

er det så 144? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt.

Der er to rektangler med siderne 8m og 3m ; der er to rektangler med siderne 8m og 1,7m; og der er to rektangler med siderne 3m og 1,7m .


Svar #4
05. december 2011 af khsfaugf (Slettet)

så vi har

to rektangler på: 8*3 = 24m

to rektangler på 8*1,7 = 13,6m

to rektangler på 3* 1,7 = 5,1 m

så overflade-areal er: 24 + 13,6 + 5,1 = 42,7 m?? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. december 2011 af hej2010 (Slettet)

#0

jeg ville nok sige

2*(8m*3m) 2*24 m2 = 48 m2

2*(8m*1,7m) 2*13,6 m2 = 27,2 m2

2*(3m*1,7m) 2*5,1 m2 = 10,2 m2

48 m2+27,2 m2+10,2 m2 =  85,4 m2

eller

du kan også benytte formlen: 2*(l*h+h*b+b*l) = O

og hvis vi udregner din opgave med denne her formel mangler du og gange det med 2 i din inlæg #4

:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4, #5

Disse arealer måles alle i enheden m2 .


Skriv et svar til: rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.