Matematik

Potens

07. december 2011 af matematiklytter (Slettet)

Hey! Jeg har fået lavet en regression på denne opgave, og derved fundet en forskrift.. Nogle, som har et forslag til opgave b?

Diameter (mm) 4 | 5 | 6 | 8 | 10 | 14 | 16 | 20 | 24 | 26
Brudstyrke (kg) 250 | 400 | 600 | 1000 | 1550 | 3200 | 4000 | 6000 | 8600 | 10.000

a) Benyt tabellen til at bestemme f(x).

f(x) = 17,0922 * x^1,96192 - lavet i TI-InterActive

r2 = 0,999511

b) Benyt den fundne forskrift f(x) til at bestemme, hvor mange gange så stor diameteren skal være, hvis brudstyrken skal fordobles.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2011 af Isomorphician

f(x0) = 17,09*x1,96

For at finde ud af hvor mange gange x-værdien skal være for at funktionsværdien skal være opstilles:

2*f(x0) = f(kx0) <=>

2*f(x0) = 17,09(kx0)1,96 <=>

2*f(x0) = 17,09*k1,96*x01,96 <=>

2*f(x0) = k1,96*f(x0) <=>

2 = k1,96 <=>

.... = k


Svar #2
07. december 2011 af matematiklytter (Slettet)

Skal jeg så tage den 1,96 kvadratrod af 2 for, at isolere K?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. december 2011 af Isomorphician

Du skal tage den 1,96. rod (ikke kvadratrod) af 2 for at isolere k, ja.


Svar #4
08. december 2011 af matematiklytter (Slettet)

Tak! ;-)


Skriv et svar til: Potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.