Matematik

Matematik hjælp!

07. december 2011 af itme (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle! Jeg er ikke den skarpeste til matematik, så håber virkelig i vil hjælp!

En efterskole på 140 elever skulle til Tjekkiet, indhentede de "forhåndstilbud" fra tre forsellige busselskaber. De vidste, at der ca. var 1000 km til Prag, men det nøjagtige km-antal, og hvor meget der skulle køre i Prag vidste de ikke.

Selskab

Tage Hansens busser= 15000 kr. + 15 kr. pr. km

Turist K busser = 25000 kr. + 12 kr. pr. km

Alvin rejser = 55000 kr. (fast pris)

Hvornår vil de forskellige tilbud være gode (hvor mange km skal der køres)

På forhånd tak!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2011 af Studscientpol (Slettet)

Du tegner det ind i et koordinatsystem...

Svar #2
07. december 2011 af itme (Slettet)

Hvad hedder formlen så? :-)


Svar #3
07. december 2011 af itme (Slettet)

Eller ligningen*


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. december 2011 af jeanetth (Slettet)

Tage Hansens busser:  15 * x + 15000

Turist K busser: y = 12 * x + 25000

Alvin rejser: y = 55000


Svar #5
12. december 2011 af itme (Slettet)

Tak tak! har fundet ud af det :-)


Skriv et svar til: Matematik hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.