Matematik

Tangens ligning

07. december 2011 af zoomix (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved: f(x)=x^3+2*ln(x)

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))

 

Er helt på bar bund, er der nogle der evt. gider løse den for mig? Skal nemlig kunne fortælle om denne opgave på fredag, og kan intet huske ang. det her :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2011 af anonymu (Slettet)

 


                                       
                                        y - yo  =  f '(xo) · (x - xo) 

Her er formlen for tangentens ligning :) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2011 af Studieguruen (Slettet)

         f(x) = x3 + 2·ln(x)

         f '(x) = 3x2 + 2/x

         Find nu f '(1) og f(1) til bestemmelse af tangentens ligning ..     


Svar #3
07. december 2011 af zoomix (Slettet)

Tusind tak begge to :)


Skriv et svar til: Tangens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.