Matematik

opklar et mord (matematik...)

07. december 2011 af kla08 (Slettet)

En person, anders and, findes myrdet i søen i Kildeparken en novemberaften, og politiet med Inspector Morse i spidsen ankommer præcis kl 24:00. Inspector Morse får straks taget ofrets temperatur - den viser at vre 20 C. Njagtig en time senere måles ofrets temperatur til 17 C.
Sens temperatur er konstant, og liget samles først op efter den anden temperatur måling.

Mistanken rettes straks mod fire personer, som er set i Kildeparken tidligere samme aften på forskellige tidspunkter, der alle har et motiv.

Set kl. 20:00: rip
Set kl. 21:00: rap
Set kl 22:00: rup
Set kl. 23:00: onkel joakim 

Find den, der har begået forbrydelsen... Der gælder

Når et legeme afkøles, vil den hastighed, hvormed legemets temperatur nærme sig omgivelsernes, være proportional med temperaturforskellen mellem legemet og omgivelserne.

Der kan fastslås at ligets temperatur y kan beskrives ved funktionen 

hvor y er temperaturen, t = 0 kl. 24 og t = 1 en time senere, a og c = konstanter. 

y = c + 12*at

1) find ved hjælp af temperatur målingerne konstanterne a og c. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2011 af Anxyous (Slettet)

Indsæt samhørende værdier af y og t i din forskrift. Det resulterer i to ligninger med to ubekendte.


Svar #2
07. december 2011 af kla08 (Slettet)

 

20 = c + 12

17 = c + 12 * a

kan det passe at c = 8 og a = 3/4 ?


Svar #3
07. december 2011 af kla08 (Slettet)

:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2011 af Anxyous (Slettet)

#2:

Det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2011 af mette48 (Slettet)

y=8+12*(3/4)t

Hvem var den skyldige?

Temperaturen på dødstidspunktet har vel været 37º

kl 21     Rap er morderen


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2011 af signejean (Slettet)

hvis jeg har et lig hvor legemet har en temperatur på 16 grader kl 7 om morgenen. Omgivelsernes temperatur er -1 grader. Hvornår er personen så død???????


Skriv et svar til: opklar et mord (matematik...)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.