Matematik

2 forskrifter lig med hinanden?

07. december 2011 af DaDam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har her denne opgave som lyder således:

To funktioner f og g er bestemt ved : f(x) = 2x2-4x          og            g(x) = 2x + c

Hvor c er konstant

Bestem tallet c, således at grafen for g bliver tangent til grafen for f.

 

Sætter man så ikke bare de to forskrifter lig med hianden og løser ligningen? (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2011 af peter lind

Nej. Det er hvis du skal find deres grafers skæringspunkt. Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 2. Det giver den x værdi hvor tangenten rører grafen for f(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man skærer dem med hinanden, skal man bestemme c, således, at der er netop eet skæringspunkt, der så kaldes røringspunktet, og hvorved grafen for g(x) bliver tangent til grafen for f(x) .


Svar #3
07. december 2011 af DaDam (Slettet)

#1 : Hvordan finder jeg f mærke? 

#2: Mener du at jeg skal tegne den, så jeg kan finde dets røringspunkt? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej. Opstil ligningen f(x) = g(x) og beregn c, så ligningen har netop een løsning. Da ligningen er en 2.-gradsligning, skal man bestemme c, så ligningens diskriminant bliver = 0.

f(x) = g(x) ⇔ 2x2 -4x = 2x + c ⇔ 2x2 -6x -c = 0 ⇒ d = (-6)2 - 4·2·(-c)


Svar #5
07. december 2011 af DaDam (Slettet)

nåååe okay :)

tak for hjælpen ! :D


Skriv et svar til: 2 forskrifter lig med hinanden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.