Matematik

Naturlig parameterfremstilling - hvorfor p'(s)=1/|r(t)|>0?

08. december 2011 af terpotobias (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg står i det problem at jeg ikke kan forstå det materiale jeg sidder og arbejder med, og mine vejledere kan heller ikke forstå det.

I mit materiale står der at den naturlige parameterfremstilling er når man sætter den omvendte funktion til s(t) som parameter, hvor s(t) er et udtryk for længden af grafen. Den omvendte funktion til s(t) betegnes t=p(s). Der står så at p'(s)=1/|r(t)|>0, hvor r(t) er den originale parameterfunktion. At p'(s)=1/|r(t)|>0 bruges som argument for at p(s) er et tilladt parameterskift, men jeg forstår ikke hvorfor p'(s)=1/|r(t)|>0. Jeg håber virkelig at i kan forklare mig hvorfor det hænger sådan sammen, eller har et forslag til hvem jeg kan bede om hjælp, da p'(s)=1/|r(t)|>0 også bruges til at argumentere for at farten for den naturlige parameterfremstilling er 1, og dette er vigtigt for min opgave.

 

Materialet jeg snakker om er fra http://www.matematiksider.dk/vejgeometri/vejgeometri.pdf side 8 nederst.

 

Venlig hilsen Tobias


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2011 af peter lind

Brug ds/dt = kvrod(x'(t)2+y'(t)2)


Skriv et svar til: Naturlig parameterfremstilling - hvorfor p'(s)=1/|r(t)|>0?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.