Matematik

Irriterende opgave.

08. december 2011 af ClaudiaJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens, sidder her med en opgave vores lærer har givet os, i forbindelse med noget byggeri.

se venligst vedhæftet dokument.

/tak

Vedhæftet fil: opg. 12.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2011 af mathon

           fra folkeskolen ved du,
          at højden på hypetunesen
          er mellemproportional mellem
          de to stykker, hvori den deler hypotenusen

udledes af ensvinklede trekanter


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2011 af peter lind

Brug at trekanterne ADC og CBD er ensvinklede


Svar #3
08. december 2011 af ClaudiaJ (Slettet)

#1+2 ja er med på. Men kan ikke se hvordan jeg vha. udledelse at to ens vinklede trekanter kan besvare spørgsmålene.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2011 af peter lind

Forholdene mellem tilsvarende sider i ensvinklede trekanter er ens.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2011 af mathon

                                   ΔCDA ∝ ΔBDC                          i mangel af bedre valgtes ∝ til at betyde "ensvinklet med"
hvoraf
                                   |CD| / |BD|  =  |AD| / |CD|

                                  h / |BD|  =  |AD| / h

                                  h2 = |BD|·|AD|

 

 


Svar #6
08. december 2011 af ClaudiaJ (Slettet)

#5 forstår godt det du har gjort, men kan stadig ikke se hvordan det skulle påvise: "gøre rede for, at 2/c = (5-c)/2 " samt "bestem de mulige værdier af c"


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. december 2011 af mathon

specifikt

                                  h2 = |BD|·|AD|

                                  22 = (5-c)·c        0<c<5

                                  4 = 5c - c2

                                  c2 - 5c + 4 = 0

                                     c = 1   v   c = 4       som begge overholder   0<c<5

                                 


Svar #8
08. december 2011 af ClaudiaJ (Slettet)

#7 Er helt med på dine udregninger.

De mulige værdier for c er 1 og 4 er det forstået korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2021 af lilwindex

mathon kan du hjælpe i 2021?


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2021 af lilwindex

#1

           fra folkeskolen ved du,
          at højden på hypetunesen
          er mellemproportional mellem
          de to stykker, hvori den deler hypotenusen

udledes af ensvinklede trekanter

hvad menes med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2021 af SuneChr

# 10
Lad højden, h, fra C på AB, i den retvinklede trekant ABC, hvor C er den rette vinkel, dele AB i
stykkerne c1 og c,  hvorved trekanten deles i to ensvinklede trekanter.
Da har vi:
                       \frac{h}{c_{1}}=\frac{c_{2}}{h}
h kaldes mellemproportionalen mellem c1 og c2 .
c1 og c2 kan bytte plads, og ligningen kan ganges over kors.


Skriv et svar til: Irriterende opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.