Matematik

Definitioner

08. december 2011 af guzbak - Niveau: A-niveau

Jeg ville omskrive dette lidt, men er ikke helt sikker på om jeg har gjort det rigtigt.
Svarer disse to til det samme?

1)

 

a+b/a = a/b <-> ab + b^2 <-> a^2-ab-b^2=0
a^2/b^2 - ab/b^2 - b^2/b^2 = 0 <-> (a/b)^2-a/b-1=0 <-> a/b = 1+-kvdr5/2

 

2)

a+b/a = a/b <-> b(a+b)=b^2+ab=a^2 <-> a^2-ab-b^2=0
a^2/b^2 - ab/b^2 - b^2/b^2 = 0/b^2 = (a/b)^2 – a/b – 1 = 0 = a/b = 1+-kvdr5/2

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2011 af mette48 (Slettet)

1. linie 3 del mangler = og sikkert også noget mere

der er for mange = i sidste linie.

hvis det er en ligning, skal det blive ved at være en ligning

skriv gerne komentarer til udregningerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der mangler også parenteser i mellemregningerne. Det drejer sig om at løse ligningen

(a+b)/a = a/b

som en ligning i (a/b) .


Skriv et svar til: Definitioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.