Matematik

Løsning til diff. ligning

08. december 2011 af Karldenstore (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vi vil til differentialligningen (dy/dx)-3y=e^x finde den løsning, hvis graf i punktet P(1,f(1)) har en tangent, der er parallel med linjen med ligning y=x-5.

Hvad skal jeg gøre?! :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs først differentialligningen, og afpas så integrationskonstanten, så den angivne linie er tangent til grafen for løsningen i punktet P.


Svar #2
08. december 2011 af Karldenstore (Slettet)

Hvordan afpasser man integrationskonstanten?
Kan det beskrives med andre ord?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2011 af YesMe (Slettet)

f(x) = blabla ... + K          (K = integrationskonstanten)

Du skal "bestemme" K, når du kender et punkt og en tangentsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man indsætter den givne oplysning i den fundne løsning og løser den fremkomne ligning, hvor integrationskonstanten så er den ubekendte.


Svar #5
08. december 2011 af Karldenstore (Slettet)

Ok, så først løser jeg differentialligningen uden at tage hensyn til y(1)=f(1) eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja. Genlæs #1.


Svar #7
08. december 2011 af Karldenstore (Slettet)

Prøver lige så. Og tak for hjælpen!


Svar #8
08. december 2011 af Karldenstore (Slettet)

Det vil ikke gå op.


Svar #9
08. december 2011 af Karldenstore (Slettet)

Har fundet ud af det nu.


Skriv et svar til: Løsning til diff. ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.