Fysik

hvor stor er gravitationskraften mellem Solen og Jupiter?

08. december 2011 af Aleynaa

hvor stor er gravitationskraften mellem Solen og Jupiter? skal man ikke bruge denne formel F=G*M*m/r2

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2011 af Studieguruen (Slettet)

Jo.


Svar #2
08. december 2011 af Aleynaa

Ja men hvilke tl skal jeg skrive ind?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2011 af YesMe (Slettet)

Du skal kende deres masser og afstanden mellem de to (fra kerne til kerne)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du ved, at

G = 6,674·10-11 N·m2·kg-2 ,

MSol = 1,988·1030 kg ,

mJupiter = 1,899·1027 kg , og

r = 740,7·109


Svar #5
08. december 2011 af Aleynaa

Tusinde taaaaaaaaaaaak :) hvad med denne spg.

2) Hvad er tyngdeaccelerationen på Mars


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Tyngdeaccelerationen på Mars er g = 3,69 m/s2 .


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. december 2011 af YesMe (Slettet)

Det er ikke spor sjovt at svæve rundt på Mars.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. december 2011 af Studieguruen (Slettet)

#7

Du taler måske af erfaring? :-)


Skriv et svar til: hvor stor er gravitationskraften mellem Solen og Jupiter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.