Matematik

matematik HJÆÆÆÆÆLP

09. december 2011 af romibumi (Slettet)

Hej people, har bruge for matematik hjælp, er helt blank....

en kompleks ligning:

Z^4= -64

ved ikke hvordan man løser den, help...


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2011 af Enhver (Slettet)

Z4 = -64

Z = (-64)1/4

Z = 2+2i

Så vidt jeg lige kan se..


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2011 af Jakobf95 (Slettet)

Omskriv -64 til eksponentiel form

-64 = 16eπi

Så kan du udnytte at den binome ligning 

zn = reiv

har de n løsninger

z = n√(r) ei(v/n + p2π / n) ,     hvor p = 0, 1, ..., n-1

Så skulle du gerne komme frem til at

z = 2 ± 2i  ∨  z = -2 ± 2i


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2011 af thenyouretoastmate (Slettet)

Hvorfor løses den ikke sådan her? 

Z4= -64  

64 = -Z4

4√64 = Z

Kan forkortes til 2*√2 = Z som i decimal tal er 2,82843

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2011 af Jakobf95 (Slettet)

#3

Fordi  4√(-z4) ikke er lig med z   (for z≠0 vel at mærke)


Skriv et svar til: matematik HJÆÆÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.