Matematik

nummerisk ligning

09. december 2011 af iman94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

 

Jeg skal løse 3 ligninger med nummeriske tegn, men jeg forstå ikke helt, hvordan man gør det. Er der nogen, som kunne hjælpe mig med at løse dem, og evt. forklare fra punkt til punkt, hvordan I har løst den.

 

1. |x-5| = 0,5x +2

2. |x+3| = |x-1|

3. |4-x| / |x-3| = 5x +2    Bemærk at ligningerne |4-x| og |x-3| skal divideres med hinanden

 

Håber at nogen kan hjælpe. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2011 af mathon

 

                                                                        1. |x-5| = 0,5x + 2

             for                                                                                                 for x<5
                   x≥5    x-5 = 0,5x + 2                                                                          -(x-5) = 0,5x + 2


Skriv et svar til: nummerisk ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.