Matematik

Udregning

10. december 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået følgende til

ln|w| = -px + k ⇔ |w| = e-px + ek

Men min bog får det til

ln|w| = -px + k ⇔ |w| = e-px * ek

Hvorfor får de det til gange ek ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Fordi ea+b = ea · eb . Det er en af de kendte regneregler for eksponentialfunktioner.


Svar #2
10. december 2011 af placebo321 (Slettet)

hvorfor siger man

e-px+k

og ikke

e-px + ek


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Da ln(|w|) = -pk + k, er

eln(|w|) = e-pk+k , dvs

|w| = e-pk · ek

Der gælder ikke, som du skriver, at e-px + ek = e-px · ek


Svar #4
10. december 2011 af placebo321 (Slettet)

Ja, det fandt jeg ud af lige efter jeg havde skrevet det, så det blev hurtigt slettet. Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg formoder så, at du også kunne læse svaret på dit reviderede spm i #2 af svaret i #3.


Skriv et svar til: Udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.